Το σεμινάριο είναι βασισμένο στα διεθνή πρότυπα και απευθύνεται κυρίως σε σεναριογράφους, κινηματογραφιστές και παραγωγούς.
Αναλύει τις βασικές αρχές της σεναριακής αφήγησης δίνοντας έμφαση στη σύνδεση Inciting Incident και Crisis ως εργαλεία διόρθωσης δυσλειτουργικών αφηγήσεων.
Επίσης αναλύει τη χρησιμότητα του Monomyth παραδείγματος σε σχέση με την ορθή ανάπτυξη τα character arcs / character driven stories τόσο σε τηλεοπτικές σειρές όσο και σε 3 Act / Arch Plot ταινίες.
Το πρώτο στάδιο του σεμιναρίου ολοκληρώνεται με την ανάλυση του μοντέλου sequence approach.
Στο επόμενο στάδιο διερευνώνται οι πιο κοινές αστοχίες που συναντά ένας script doctor στα beat sheets καθώς και οι καίριοι τρόποι παρέμβασης σε ιστορίες με αδύναμα plotlines μέσω της κατανόησης της λογικής του reverse script doctoring ανάλογα με το genre, το ρυθμό αφήγησης και τα types of conflict.
Το επόμενο και τελευταίο στάδιο εστιάζει στη διόρθωση των σκηνών από έναν script doctor / editor χωρίς να χαθεί η προσωπική “φωνή” γραφής του σεναρίου. Ανάλυση και σημασία των beats των σκηνών μέσω παραδειγμάτων από ταινίες – σειρές και πρακτικής εφαρμογής των κανόνων σε workshop.
Στην ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων γίνεται μια σύντομη αναφορά στους κανόνες του ορθού format και της καθοριστικής σημασίας του στην ουσία του script narrative αλλά και μια σύντομη εισαγωγή στην έννοια και αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία των writers rooms υπό την επίβλεψη creators και creative producers.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 24 Μαρτίου 2021.
Πρόγραμμα Σεμιναρίου
- Σάββατο 3.4.21
— 3 Act Structure: βασικές αρχές αφήγησης & σχέση Inciting Incident με Crisis (4 ώρες) - Κυριακή 4.4.21
— Scene Analysis – Beats: πως εντοπίζουμε δυσλειτουργίες σκηνών σε σχέση με την συνολική αφήγηση (4 ώρες) - Σάββατο 10.4.21
— TV Structure & Δυσλειτουργικά plotlines: genre, story arcs VS episode arcs (4 ώρες) - Κυριακή 11.4.21
— Σημασία του format και ορθή χρήση του (4 ώρες) - Σάββατο 17.4.21
— Reverse Script Doctoring / Character & Conflict / The Sequence Approach (4 ώρες) - Κυριακή 18.4.21
— Τρόποι συνεργασίας script consultant με σεναριογράφους / creative producers (2 ώρες)
— The writers room (2 ώρες) - Σάββατο 24.4.21
— Workshop 01 (4 ώρες) - Κυριακή 25.4.21
— Workshop 02 (4 ώρες)
Οι ακριβείς ώρες ανά ημέρα και τα link για το σεμινάριο θα δοθούν στους συμμετέχοντες μέσω email.
Κόστος συμμετοχής: 550€.
Εισηγήτρια: Κατερίνα Γιαννάκου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του National Film and Television School στο Λονδίνο (MA in Screenwriting), του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης).
Εργάζεται ως σεναριογράφος και Script Consultant σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία. Παράλληλα με την εργασία της ως σεναριογράφος, είναι Υπεύθυνη Σπουδών στην Ακαδημία Σεναρίου του ΑΝΤ1.
Έχει εργασθεί ως Υπεύθυνη Development στον ALPHA TV και Head of International Content Development στα Kappa Studios.
Αρκετά από τα projects της έχουν βραβευθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ενδεικτικές δουλειές της στην ελληνική τηλεόραση: «Η Λέξη που δε λες» (ALPHA TV), «Κούκλες» (MEGA TV), «Γοργόνες» (MEGA TV).
Έχει γράψει τα διεθνώς βραβευμένα animation «My Stuffed Granny» και «Chaya» καθώς και τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους «Pedigree», «The Earth Belongs To No One», «Cats Keep Falling On My Head». Το θεατρικό της έργο «Μια Κανονική Μέρα» ανέβηκε για τρεις συνεχόμενες σεζόν στην Αθήνα και το θεατρικό της έργο «Over A Bridge» ανέβηκε στο Soho Theatre του Λονδίνου.
Σενάριά της έχουν συμπεριληφθεί στο BAFTA – Stars Of Tomorrow Scheme.