Η ANT1 Σχολή Σεναρίου του ιδρύθηκε το 2019 και είναι η πρώτη σχολή σεναρίου στην Ελλάδα.

Δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη ανάπτυξης της παραγωγής πρωτότυπου περιεχομένου με στόχο να αποτελέσει έναν πόλο δημιουργικότητας τόσο στην εγχώρια, όσο και την παγκόσμια αγορά μυθοπλασίας. Εκπαιδεύει και αναδεικνύει νέους Έλληνες σεναριογράφους, μέσα από ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στα διεθνή πρότυπα της βιομηχανίας του θεάματος. Στη σχολή διδάσκουν καταξιωμένοι καθηγητές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η σχολή στοχεύει σε συνεργασίες με μεγάλους διεθνείς ακαδημαϊκούς φορείς και προγραμματίζει masterclasses με δημιουργούς εγνωσμένου κύρους παγκοσμίως.

Η συνεργασία του ομίλου ANT1 με εταιρείες και τηλεοπτικούς οργανισμούς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έρχεται να προστεθεί στα εχέγγυα που προσφέρονται για τη σταδιοδρομία των αποφοίτων της σχολής με στόχο αυτό που ο όμιλος πιστεύει βαθιά: ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιώσει μια θέση στον παγκόσμιο χάρτη της μυθοπλασίας και οι δημιουργοί μας να κάνουν τη «φωνή» της χώρας μας παγκόσμια.

Οι απόφοιτοι της Σχολής Σεναρίου του ΑΝΤ1 θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως σεναριογράφοι στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τα digital media, ως script consultants σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εταιρείες παραγωγής και ως κειμενογράφοι στο χώρο της διαφήμισης, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Οι απόφοιτοι της σχολής θα λάβουν βεβαίωση σπουδών.

Η Σχολή

Όραμα

Σε μια εποχή που ο τομέας της μυθοπλασίας έχει κατακλύσει την παγκόσμια αγορά διανομής περιεχομένου, η χώρα μας, δυστυχώς, απουσιάζει.

Η εκπαίδευση νέων δημιουργών, νέων σεναριογράφων είναι ελλιπής.
Στη χώρα μας αν και το ταλέντο ξεχειλίζει η ακαδημαϊκή εκπαίδευση υπολείπεται σημαντικά.
Μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Ομίλου κου Θοδωρή Κυριακού και με κύριο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της εγχώριας μυθοπλασίας αλλά και της ανάδειξη Eλλήνων σεναριογράφων στην παγκόσμια αγορά, δημιουργήσαμε την πρώτη σχολή σεναρίου στην Ελλάδα.

Όραμά μας είναι να καταστήσουμε την ελληνική μυθοπλασία σημείο αναφοράς για νέους δημιουργούς καθώς και για μεγάλες εγχώριες και διεθνείς παραγωγές στον τομέα της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και των digital media τοποθετώντας την Ελλάδα και τους δημιουργούς μας στο χάρτη του διεθνούς ανταγωνισμού.
Με δημιουργικές, δοκιμασμένες μεθόδους και ακολουθώντας το μοντέλο και τη λογική των διεθνών τάσεων, στοχεύουμε στη δημιουργία άρτιων προϊόντων, τα οποία θα είναι ικανά να αξιώσουν μια θέση στη διεθνή αγορά σε μια εποχή που τα σύνορα των σεναρίων έχουν καταργήσει τα διαβατήρια.

Συγχρόνως με τη συνδρομή καταξιωμένων επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με επαφές και συνεργασίες με ένα μεγάλο φάσμα διεθνών φορέων ανάπτυξης και παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου στοχεύουμε στη νέα εποχή της ελληνικής δημιουργικότητας.
Ο ΑΝΤ1 πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά επενδύοντας στους Έλληνες δημιουργούς, με εξωστρέφεια και με το βλέμμα στο μέλλον έτσι ώστε το όραμα του κυρίου Κυριακού να θέσει γερά θεμέλια για τη νέα εποχή της Ελληνικής μυθοπλασίας.